redkvičkove lievančeky
27. 6. 2010
potreby:-10 Veľkých alebo 15 menších reďkoviek
-2 Lyžice pažítky
obe zeleniny môžeme pridať aj viac
-2 Vajcia
-1 Dl mlieka
-4 Vrchovaté lyžice mäkkého tvarohu
-18 Lyžíc hladkej múky
-Soľ podľa chuti
-Olej na vyprážanie
postup:
Reďkovky nastrúhame nahrubo, pridáme nasekanú pažítku, ostatné suroviny a osolíme.
Cesto by malo mať hustotu ako na každé iné lievance.
Lívanečník si potrieme olejom a pečieme z oboch strán. Hlavne je nepečie sprudka, nemuseli by byť prepečené.
Môžeme si ich ešte ozdobiť, syrom, šunkou a paradajkou.
Z tejto dávky budeme mať cca 17 lívanečkov.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.