langoše
26. 6. 2010
potreby:-50 Dkg hladkej múky
-5 Kopcovitých lyžíc kyslej smotany
-1 Lyžička cukru
-Sušené droždie na 1 / 2 kg múky
-330 Ml mlieka (3dl a 30 ml)
-1,5 Lyžičky soli
-Olej na vyprážanie (fritéza)
-Tvrdý syr, kečup, cesnak na ochutenie hotových langoše
postup:
Do múky zamiešame droždie a ostatné suroviny. Dobre spracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Vykysnuté cesto vyklopíme na doske dosku. Odkrojíme kúsok cesta, podsyp ho a vyvaľkáme si langoš. môžeme ho tiež vyťahovať. Pečieme v rozpálenom oleji vo fritéze po oboch stranách dozlata.
Potrieme cesnakom, kečupom a posypeme syrom.
9 -10 langoše