jablkova babovka
25. 6. 2010
potreby:
forma na bábovku o priemere 21 cm
-3 Stredne veľké jablká
-20 Dkg polohrubej múky
-0,5 Dl oleja
-1 Dl šľahačky
-3 Vajcia
-1 / 2 prášku do pečiva
-5 Lyžíc medu
-5 Kopcovitých lyžíc práškového cukru
-1 Lyžička kakaa
postup:
Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny (je toho málo, tak si misku nahne), do múky zamiešame prášok do pečiva, pridáme ho k žĺtkom. Prilejeme olej, tekutú šľahačku, med, na malé kúsky nakrájané jablká, zamiešame a naposledy vmiešame do tuha ušľahaný sneh.
Tri štvrte cesta nalejeme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy. Do zvyšku cesta si primiešame kakao a dodáme do formy.
Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov 30 - 35 minút. Ku koncu pečenia môžete bábovku prikryť alobalom aby sa vám nepripálil vršok.